Hösten 2019

Den här hösten är en fördjupningens höst.

Personligen fortsätter jag vidare till nästa del av mitt utforskande att vara en förkroppsligad terapeut med fokus på helhetshälsa. Som osteopat är jag glad över min långa relation till yogan som metod att vara i närvaro med mig själv och andra, men jag har saknat sätt att rama in och samtala på ett konstruktivt och behandlande sätt, om trauma. Därför ser jag fram emot att påbörja den 3-åriga utbildningen inom Somatic Experiencing till hösten. Det är en inkännande, lyhörd och kroppsförankrad metodologi som på ett tryggt sätt reglerar nervsystemet och bidrar till ett ökad tolerans för olika känslolägen och klarsyn kring gränssättning.

Mina undervisningsåtaganden ser jag också fram emot och jag har valt med omsorg, vad jag ska lägga tiden på, helt utifrån min egen önskan om att vara i sammanhang med fördjupning som tematik samt att värna om långa relationer.

Studiegruppen (full) fortsätter sitt utforskande av texten yogasūtra i hemmahos-formatet med recitation, middag, undervisning, reflektion, meditation. Det har kommit att bli en viktig del i mitt egna utövande; en slags hållpunkt och uppsamling där gruppens sammankomst är en återkommande påminnelse om praktikens kärna; medveten närvaro i relation med det som är. Det finns plats i gruppen om du önskar vara med – du får då tillgång till allt tidigare material. Vi möts på söndagar i Hammarby Sjöstad kl. 16.30-19.30
Höstens datum: 25 augusti, 22 september, 27 oktober, 1 december

Föreläsningsserien om kroppen utifrån ett helhetsperspektiv fortsätter. Hälsa, välbefinnande och utforskande är centrala teman, med en förankring i ett upplevelsebaserat lärande. Fascia är fortsatt den omslutande och sammanlänkande kontexten för föreläsningarna.
Fascia – del 2 | Sön 6 oktober @yogiyogini | Tollare Torg, Nacka
Fascia – del 1 + del 2 |Fre + lör 22-23 nov @lilashala | Södertorg, Visby 

Yinyoga lärarutbildning/fördjupning i Axelsons regi. Här håller jag i yinyoga-delen och goda kollegor bidrar med de närliggande praktikerna, restorative och kreativ yoganidra.
Nov 2019 – April 2020: information och anmälan, se Axelsons hemsida