RETREAT/WS/UTB

Yinyogautbildning – för dig som vill förstå och fördjupa dig

En lärarutbildning eller personlig fördjupning i Axelsons regi, där yinyoga, restorative och kreativ yoganidra ingår.  Start januari 2020. För mer information och anmälan, se Axelsons hemsida

Yogadagarna i Rute 9-12 juli 2020, Gotland

Njut av förmiddagar med en mångfald av vad yogatraditionen erbjuder, lyxig finfrukost och gott sällskap i de idylliska omgivningarna på natursköna norra Gotland. Vi tar plats på Folkets Hus i Rute, med närhet till naturens variation av ängar, skog, stränder, kalkstensbrott och den vackra kusten. Yoga utifrån dina egna förutsättningar och behov, varje dag
– välj fritt ur schemat nedan.

DAGLIGT SCHEMA
08.00-10.00 Yoga i rörelse och kraft
10.00-11.00 Ekobrunch
11.00-12.30 Yoga i stillhet och introspektion

ANMÄLAN
Tar vi gärna emot på mail
jenny@skimrayoga.se
mc@lilashala.se

RESA & BOENDE
Du bokar själv resa och boende
www.destinationgotland.se
Vi rekommenderar att boka i god tid på grund av platstillgång

PRISER
Enstaka dagar: 600 kr
Enstaka klasser: 250 kr
Enstaka frukostar: 150 kr

Fascia – teori och praktik

MÄNNISKOKROPPEN – FRÅN YTAN TILL DJUPET
En föreläsningsserie om kroppen utifrån ett helhetsperspektiv där hälsa, välbefinnande och utforskande är centrala teman, med en förankring i ett upplevelsebaserat lärande.

Del 1: Struktur och funktion – fascia som kroppens organiserande arkitektur
Vad är fascia och varför pratar alla plötsligt om det? Fascia är ett samlingsnamn för en av flertalet olika bindvävsstrukturer i kroppen; det både penetrerar och omger organ, skelett, muskler, leder, blodkärl, lymfa och nerver – det är vad som länkar ihop och håller oss samman. Under den här föreläsningen pratar vi om fascia både från ett historiskt och ett nutida perspektiv, om fascias fysiologi och uppbyggnad samt vad det har för relevans för vårt välmående. Vi gör även en kortare mjuk dynamisk rörelsepraktik för att förankra teorin i kroppen.

Del 2: Proprioception och interoception – fascia som det inre landskapets upplevelserymd
Fascia är förändringsbar som all levande vävnad och har ett starkt inflytande på nervsystemet samt hur vi uppfattar det vi känner inom oss. Under den här föreläsningen startar vi teoretiskt med att beskriva fascia som ett sensoriskt organ och avslutar med en kortare yinyoga och guidad meditation, för att utforska fascias roll i en stillsam meditativ praktik och integrera den teoretiska förståelsen i vårt inre landskap.